започване на бизнес, еврокомерс, кредитна къща, кредит, ипотечен кредит, ипотечен заем, ипотека, ипотека на имот

Ипотечен кредит за започване на бизнес: мечтата на Мария

Статията разказва успешната история на наш клиент.
Поради съображения за сигурност, конфиденциалност и професионална етика имената и други лични данни на клиента са сменени.

Мечтаете ли да започнете нещо свое? Точно такова желание е подхранвала Мария години наред, преди да дойде при нас. Животът ѝ в един от големите градове в България още от дете е отдаден на изкуството, а като зрял човек вече има години опит като живописец и преподавател по изобразително изкуство в местно училище.

Заедно с професионалния опит нараствало и желанието на Мария да започне частен бизнес, като  отвори собствено артстудио. Поради динамичните промени в икономическата обстановка идеалният момент за това начинание така и не идвал. До края на 2023 г., когато тя попаднала на идеалното помещение за целта и това я убедило, че е време да направи първата крачка.

Мария открила пространство на комуникативно място в града, но цената за реновация и оборудване се оказала значително по-висока, отколкото е очаквала. За да осъществи тази своя мечта, тя се обърна към „Еврокомерс“.

Как ипотечният кредит помогна на Мария да сбъдне мечтата си за започване на бизнес?

Родена и израснала в града, Мария притежава наследствен апартамент – факт, който скоро я насочил към обмислянето на ипотечен заем, за който да използва имота като обезпечение. След бързо проучване на възможностите и многобройните кредитни къщи Мария решила да кандидатства онлайн за ипотечен кредит от „Еврокомерс“. Заявката ѝ беше разгледана своевременно, а в рамките на няколко дни, след оценка на имота, желаната сума от 50 000 лв. получи одобрение. Срокът на погасяване от 48 месеца ѝ позволи да планира дългосрочно финансите си с удобни месечни вноски.

Парите от ипотечния кредит успешно финансираха нужните реновации в новото студио – преустройване на пространството, ново осветление, качествени консумативи и всичко необходимо за една наистина комфортна творческа атмосфера.

Как се развива студиото днес?

Само няколко месеца след отварянето, Мария вече има редовни групи от деца и кандидат-студенти, които посещават нейните уроци. Освен регулярните курсове, в ателието се организират и разнообразни артсъбития, които генерират вдъхновение, забавление и нови познанства. Благодарение на ипотечния кредит за започване на бизнес от Еврокомерс, тя успя да осъществи мечтата си – да създаде пространство, което обединява хора със страст и любопитство към изкуството.

Ако и вие имате идея, която чакате да реализирате, не се колебайте – с ипотечен кредит от „Еврокомерс“ можете да направите първата крачка към успеха.