втора ипотека, заем, ипотечни кредити, имот, вторичен кредит, вторична ипотека

Какво е втора ипотека?

Вече имате ипотека върху собствен имот, но отново са ви необходими средства? Втората ипотека може да се окаже възможно решение в този случай. Тя е начин собственик на жилище да получи допълнително финансиране, като използва отново имота си като обезпечение.

 

Как работи втората ипотека?

Втората ипотека е допълнителен заем, взет върху имот, който вече има основна ипотека към банка. Този заем Ви позволява да заемете пари срещу натрупаната стойност на имота (изплатената част от първата по ред ипотека), като използвате отново имота като обезпечение.

Каква е разликата между първа и втора ипотека?

Основната разлика между първата и втората ипотека е, че ако в някакъв момент кредитополучателят няма възможност да изплаща задълженията си, кредиторът на първата ипотека има приоритет при възстановяване на дълга. Кредиторът на втората ипотека може да претендира върху останалите средства след това. Това е и причината по-малко кредитори да са склонни да отпуснат вторичен заем.

„Еврокомерс“ е вероятно единствената компания в България, която може да ви отпусне сума с вторична ипотека, без да се изисква предсрочно погасяване на първата.

За какво се използва вторичният ипотечен заем?

Вторичните ипотеки често се използват за големи разходи като подобрения на дома, консолидиране на дългове или финансиране на големи покупки, или закупуване на машини и оборудване.

Какви са рисковете?

Рискът е обвързан с невъзможността да изплатите първата, а в последствие и втората ипотека. Трябва внимателно да прецените своите финансови възможности преди да предприемете този ход. Добре е да прибегнете до втора ипотека едва след проучване на всички други варианти за финансиране. 

Втората ипотека може да бъде полезен финансов инструмент, но е важно да подходите с внимание. Обмислете плюсовете и минусите и се консултирайте с финансов специалист, за да вземете най-доброто решение за Вашата ситуация.

Ние от „Еврокомерс“ сме насреща да отговорим на всеки Ваш въпрос. Изпратете ни запитване онлайн или се обадете на тел. 0878 894 566

Ако пък желаете да поискате оферта за ипотечен кредит, можете да го направите лесно тук.